Hrvatski reprezentativci nastavili su s uvjerljivim nastupima na FINA kupu u glavnom gradu Njemačke. Ovog puta žrtva ‘Barakuda’ je bila reprezentacija Južnoafričke Republike. Konačan rezultat je iznosio 25:2 (7:1, 6:1, 7:0, 5:0).

Danas je Hrvatsku vodio, kao i protiv Amerikanaca, Mile Smodlaka. Izbornik Tucak je odrađivao kaznu zbog isključenja u finalu Svjetske lige. Ipak izbornik se vraća na klupu sutra, kada će u direktnoj borbi reprezentacije Hrvatske i Srbije odlučiti o pobjedniku skupine. U četvrtfinale idu sve momčadi iz obiju skupina, no bolji plasman donosi lakšeg protivnika.

U današnjoj utakmici su se svi igrači, osim vratara, upisali na listu strijelaca. Ipak prvi među ostalima je bio Andrija Bašić s čak devet postignutih pogodaka. Lovre Miloš je dodao četiri pogotka, dok su tri puta bili precizni Josip Vrlić i Anđelo Šetka. Dva puta je loptu iza protivničkog vratara slao Loren Fatović. Hrvoje Benić, Andro Bušlje, Luka Lončar i Ante Vukičević su po jednom pogađali protivničku mrežu. Danas je stručni stožer odlučio odmoriti Xavija Garciju i Marka Macana.

U drugoj utakmici skupine, Srbi su još jednom bili uvjerljivi i porazili reprezentaciju SAD-a rezultatom 14:8 (6:3, 3:1, 3:0, 2:4). Nakon dva kola Hrvatska i Srbija imaju jednako bodova te će sutra odlučiti o pobjedniku skupine. Na dnu su i dalje Amerikanci i Južnoafrikanci bez bodova.

U dvobojima skupine ‘A’ Nijemci su porazili Japance rezultatom 14:9, dok je Mađarska upisala prve bodove pobjedivši Australiju 8:9. Nakon četiri odigrane utakmice, Njemačka drži prvo mjesto s četiri boda, Mađarska i Australija imaju po dva boda. Na dnu poretka su Japanci bez bodova.

Raspored trećeg kola:
16.00 Hrvatska-Srbija
17.30 JAR-SAD
19.00 Mađarska-Japan
20.30 Njemačka-Australija