Sve je spremno za Genovu, završnu stanicu ovogodišnje klupske sezone. Jugaši prema sjeveru Italije kreću danas popodne, a prije odlaska, na gruškom je bazenu organizirana press konferencija na kojoj su novinarima na raspolaganju bili Loren Fatović, Marko Bijač te trener Vjeko Kobešćak.

‘Pred nama je još par dana natjecanja koji su najteži, ali ujedno i najslađi. Uspješna sezona je za nama, u kojoj smo imali uspona i padova. Veseli me što smo u drugom dijelu sezone igrali dosta dobro i vjerujem kako u Genovu odlazimo spremni’ kazao je Kobešćak u uvodu.

‘Ono što što smo prije početka sezone postavili kao zacrtane ciljeve smo ispunili. Ovaj nam turnir dođe kao nagrada. Odigrali smo tešku finalnu seriju protiv Mladosti, ali imali vremena za odmoriti se i pripremiti utakmicu protiv Szolnoka. Koncentrirani smo samo na tu prvu utakmicu. Ukoliko odigramo svoj najbolji vaterpolo, mislim da ćemo se moći nositi s aktualnim prvacima Europe’ mišljenja je Jugov kapetan Bijač.

‘Odlično smo pripremljeni i nadam se dobroj igri u Genovi. U tom se slučaju možemo nadati još jednom odličnom nastupu na finalnom turniru. Mi nismo favoriti, ali imamo kvalitetu i zato se nadam kako ćemo napraviti još jedan veliki rezultat’ kazao je Fatović.

Inače, Kobeščak je objavio imena četrnaest igrača koji će braniti Jugove boje u Genovi.

Vratari: Marko Bijač, Toni Jarak
Bekovi: Marko Macan, Hrvoje Benić, Marko Žuvela
Centri: Luka Lončar, Luka Lozina
Lijeva strana: Loren Fatović, Marko Ivanković, Vincenzo Renzuto
Desna strana: Xavi Garcia, Maro Joković, Viktor Rašović, Kristijan Čulina

Završni turnir kreće u četvrtak u 16 sati utakmicom Olympiacos – Spandau 04, zatim u 17.30 sati igraju ZF Eger i CNA Barceloneta, a ona, nama najbitnija utakmica Jug CO – Szolnok na rasporedu je u 19,00 sati. Prvi dan natjecanja zaključit će u 20,30 sati domaćin PRO Recco i AN Brescia. Polufinala i utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta igraju se u petak, 8. lipnja, dok je u subotu, 9. lipnja finalni dan.