Sljedeća tri dana vidjet ćemo najboljih osam klubova svijeta u borbi za naslov najbolje ekipe u Europi. Imat ćemo priliku gledati najveće zvijezde današnjeg vaterpola. Sutrašnji četvtfinalni ogledi obećavaju neizvjesne okršaje i borbu za polufinale. Kao i prošle godine, i ove će se finalisti prethodnog završnog turnira susresti već u četvrtfinalu.

Danas je u Genovi održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovale delegacije klubova te organizator. Treneri svake momčadi su dali svoj osvrt na turnir koji započinje sutra, prvim četvrtfinalnim dovobojem između Olympiacosa i Spandaua.

Theodoros Vlachos, trener Olympiacosa:
Zadovoljan sam svojim timom u ovoj sezoni, ali mislim da ćemo trebati još bolju igru u sljedeća tri dana, da bi postigli dobar rezultat. Dosad smo dobro igrali i mislim da smo spremni za ovaj turnir, ali idemo korak po korak pa smo usredotoćeni samo na utakmicu protiv Spandaua.

Chus Martin, trener Barelonete:
Prva utakmica je najvažnija iz mnogo razloga, tako da smo stvarno uzbuđeni što igramo s Egerom, koji je zaista sjajna momčad. Ekipa je spremna, svi naši igrači su u dobroj formi. Nemamo nikakvih problema i naš plan je pobijediti našeg mađarskog suparnika.

Norbert Dabrowski, trener Egera:
Prošle smo godine igrali polufinale i želimo to ponoviti. Barceloneta je odlična ekipa. Nije tajna da će polovica naše momčadi otići i nadam se da će ova posljednja prilika da napravimo nešto više s ovim sastavom dati dodatnu motivaciju za našim igračima.

Zoltan Kosz, pomoćni trener Szolnoka:
Nakon gubitka igrača poput Martona Vamosa i Denesa Varge u ljeto, znali smo da ova sezona neće biti ista kao i prethodna. Međutim, prvi je dio bio jako uspješan i činilo da bismo mogli nastaviti kao u prethodnim godinama. Kasnije je naša razina pala i počeli smo gubiti važne utakmice. Izgubili smo finale domaćeg prvenstva, što nam je bio težak udarac, ali imali smo deset dana za oporavak i spremni smo za ovaj turnir.

Vladimir Vujasinović, trener Pro Recca:
Iako svi očekuju da ćemo pobijediti na ovom turniru, ovo je sport i svaki tim može doći do trofeja ovdje. Naravno, želimo ići do naslova, ali tu su i druge ekipe koje sanjaju isti san. Prva utakmica protiv Brescie je pravi test za nas.

Alessandro Bovo, trener Brescie:
Sutra ćemo igrati protiv najbolje momčadi na svijetu. Sastali smo se četiri puta u ovoj sezoni i svaki put su nas tukli. Ipak, dat ćemo sve od sebe. U dvoboju na jednu utakmicu sve se može dogoditi.

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga:
Ova sezona donijela nam je mnogo uspona i padova, ali to je bilo očekivano jer je pet kvalitetnih igrača napustilo naš ekipu. Zapravo, prije sezone nismo ni očekivali da ćemo biti ovdje, ali uspjeli smo doseći razinu koja nam je omogućila ponovni nastup na završnom turniru. Mi smo već ostvraili naš cilj, osvojili smo tri trofeja kod kuće i plasirali se na Final 8. Sve što postignemo ovdje, za nas je sjajna stvar. Jedno je sigurno, igrači su zaista iscrpljeni jer je većina njih morala igrati više utakmica nego ikad prije.

Raspored četvrtfinalnih dvoboja:
16,00 Olympiacos-Spandau 04
17,30 ZF Eger-CN Barceloneta
19,00 Jug CO-Szolnoki Dozsa-Kozgep
20,30 Pro Recco-AN Brescia

Utakmice završnog turnira, možete pretiti uživo u programu Arena sport.