Danas je u Kazalištu Marina Držića održana Svečana skupština kojom je završeno obilježavanje 50 godina djelovanja Lige protiv raka Dubrovnik. Podijeljena su brojna priznanja za pomoć u radu Lige, a Zlatna povelja za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć Ligi protiv raka Dubrovnik dodijeljena je i VK Jug Croatia osiguranju.

Dijamantno priznanje dobio je naš klupski doktor, prof. dr. sc. Marko Margaritoni, sin osnivača Lige dr. Marka Margaritonija starijeg. Na Skupštini je prikazan i promotivni film Vedrana Benića u kojem je sažeto prikazano 50 godina djelovanja Lige, te monografija “50 godina humanosti” glavnog urednika dr. Marka Margaritonija.

Pišući ovu knjigu nismo imali na umu samo otrgnuti zaboravnu prošlost, nego dati ovoj udruzi jedan novi elan. Pokazati ljudima da se zajedničkim udruživanjem, ne samo zdravstvenih institucija, nego svih građana, može postići jako puno. Naš cilj je od osnutka do danas bio povećati broj ranih dijagnoza i što većeg broja izlječenja, a to se može samo zajedničkim radom zdravstvenih djelatnika i cijelog društva. U knjizi je dokumentiran rad udruge i pojedinaca, koji su svojim entuzijazmom nadjačali sve opreke. Cilj je ove knjige odati počast svima koji su dali doprinos radu Lige, ali i probuditi jedan novi polet plemenitosti”, istaknuo je dr. Margaritoni.

Okupljenima se obratio predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik, Davor Miloglav te zahvalio svima koji su se okupili povodom jubilarne obljetnice.

„Naše je bogatstvo ono što drugima s ljubavlju darujemo. Misao je to koja Ligu protiv raka slijedi u kontinuitetu već pola stoljeća. Biti prvi među jednakima, čast je i obveza prema onima koji su utkali svoje znanje, entuzijazam i ljubav prema dobročinstvu. Osnaženi zajedničkom odlukom da nam je obveza i dužnost doprinijeti barem jednako, ali i više u idućim godinama“ rekao je Miloglav.