Završen je finalni dan trećeg izdanja memorijalnog turnira Cedevita Mini kup. Ovo natjecanje igra se u spomen na rano preminulog Kapekaša Juga Kalogjeru. Osam momčadi iz Hrvatske i Crne Gore tri su se dana borile za naslov pobjednika.

Prva dva dana natjecanja bila su rezervirana za utakmice po skupinama. Nakon posljednjeg kola, definirao se plasman u svakoj grupi i dvije prvoplasiarane momčadi igrale su danas u finalu. Jugaši su zauzeli drugo mjesto u skupini ‘A’ te su se jutros borili za treće mjesto protiv Jadara iz Splita, kojeg vodi bivši igrač Juga Mile Smodlaka.

Izabranici Željka Vukčevića odmah su na startu pokazali nadmoć u bazenu te su nakon prve četvrtine imali prednost od tri pogotka razlike. Kako je utakmica odmicala prednost je samo rasla. Ipak u četvrtoj četvrtini Jugaši su se opustili te su mali Splićani uspjeli malo ublažiti poraz te je konačan rezultat iznosio 10:5 (4:1, 1:1, 4:0, 1:3).

Momčad Juga danas su predvodili Stjepan Brajović i Marko Glavinić s dva postignuta pogotka, dok su se Ante Jerković, Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Ivor Miljan Popović, Nikola Krik i Niko Đerek po jednom upisali u listu strijelaca.

Za VK Jug CO na Korčuli su nastupili: Luka Ljepava, Ante Jerković, Luka Čurlin, Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Pero Perak, Ivor Miljan Popović, Nikola Krik, Marko Glavinić, Stjepan Brajović, Bruno Đuho, Petar Kulaš, Niko Balić, Niko Đerek
trener: Željko Vukčević, pomoćni trener: Vido Bogdan

Jugova ‘trinaeska’, Niko Balić proglašen je najboljim vratarom turnira. On je, zajedno s Lukom Ljepavom, cijeli turnir pružao sigurnost obrani i skupa su nosili momčad prema pobjedama. Najboljim igračem turnira proglašen je Stefan Vico, igrač Jadran Carina, dok je titulu najboljeg strijelca, sa 17 postignutih pogodaka, odnio igrač primorca Tin Perov.

Konačan poredak:
1. Jadran Carine
2. Primorac
3. Jug CO
4. Jadran Split
5. Cattaro
6. Galeb MR
7. KPK
8. Mornar BS