U posljednje tri sezone VK Jug CO dominira u domaćim natjecanjima te se vratio među najjače svjetske i europske klubove. Veliku ulogu u tome ima Vjekoslav Kobešćak, čovjek koji je vratio Juga na stare staze. U prvu je ekipu uveo mnoge mlade igrače, koji bi kroz nekoliko sezona trebali biti temelj Jugove momčadi. O novoj momčadi Juga i očekivanjima u novoj sezoni, porazgovarali smo s našim strategom.

Počeli smo s novom sezonom?
Nakon duge klupske pauze, napokon smo počeli s treninzima. Dogodile su se neke promjene u momčadi. Neki su nas napustili, ali došli su i novi igrači. To su Daniil Merkulov i Alexandros Papanastasiou te povratnici Sandro Sukno i Toni Popadić. Odlučili smo naše mlade snage Tonija Jarka i Petra Pejića poslati na godinu dana u Galeb iz Makarske na školovanje. Samim time otvara se mjesto u prvoj ekipi za još neke Jugove mladiće.

Ovo ljeto doveli ste zanimljive mlade igrače?
Oni su dio plana kojeg gradimo, kako za ovu sezonu, tako i za one iza koje slijede. Takav nam je plan rada i u mlađim kategorijama i u seniorskoj selekciji. Uvijek s jednim okom gledamo u malo dalju budućnost. Novi igrači su, zajedno s našim domaćima, temelj momčadi koja bi na okupu mogla ostati duži period i biti konkurentna u domaćim i europskim bazenima.

Koliko našim mladim snagama znači igrati sa Sandrom Suknom u ekipi?
Sandro Sukno je ime koje diže kvalitetu na svim razinama, samim time i povećava naša očekivanja. Izuzetno smo zadovoljni da je tu s nama. S njime ćemo krenuti s lakšim treninzima, adekvatnim za njegovo stanje. Radit ćemo procjene na dnevnoj i tjednoj bazi, međutim nemamo neki vremenski okvir kada bi mogao zaigrati. Iskreno, ne opterećujemo se time. Najvažnije je da je on tu i da se vratio sportu i Jugu. Kada dođe taj trenutak da zaigra, nesumnjam da će se brzo uklopiti u našu igru.

Kakvo je stanje u ekipi nakon odlaska Marka Bijača?
Nadam se da će Toni Popadić dostojno zamijeniti Marka između vratnica. On je već i ovako mlad jedna od legendi ovog kluba. Unatoč njegovom odlasku, tu su i dalje s nama temelji ekipe Xavi, Joke, Lončar, Macan, Benić i Lolo. Bez obzira što su neki od nih još uvijek dosta mladi, ne očekujem da će se struktura u momčadi promijeniti. Posljednje tri sezone, imali smo vrlo dobru atmosferu i u svlačionici i u cijelom klubu. Nadam se da ćemo istim ritmom nastaviti i dalje. Popadiću će biti vrlo izazovno i teško preuzeti ulogu prvog vratara Juga. Mi vjerujemo da on to može i spremni smo biti uz njega.

Prateći Eurpsko prvenstvo u Minsku nismo mogli ne primjetiti novog Jugaša Alexandrosa Papanastasioua?
On je cijelo prvenstvo odigrao izuzetno dobro, kao i sve pripremne turnire. Radi se o velikom potencijalu. Očekujem da će se dobro uklopiti u momčad je jer vrlo plovan, obrambeno je močan, a pomalo raste i u napadu. Općenito učekujemo da će naša momčad biti poletna i brza. Ako smo negdje imali nekih rupa u momčadi, mislim da smo se sad osigurali na pozicijama koje su bile malo lošije prošle sezone. Alexandros je igrač koji bi trebao rasti i na njega računamo za duži vremenski period. Mislim da bi u početku mogao dati i više nego što smo očekivali.

Koji su ciljevi Juga u nadolazećoj sezoni?
Očekivanja su kao i uvijek vrlo visoka. Prvi tjedan ćemo krenut s lakšim režimom rada. Postupno ćemo pojačavati ritam da bi u desetom mjesecu, kada poćnu utakmice bili na jednoj visokoj razini. Cilj je kao i uvijek da nastavimo dominaciju u domaćim natjecanjima i Regionalnoj ligi. U Ligi prvaka nam je ponovo cilj plasman na Final 8.