Ovo ljeto kapicu hercegnovskog Jadrana, zamijenio je crveno-plavom kapicom dubrovačkog Juga. U Crnoj Gori proveo je dvije godine pod trenerskom palicom Vladimira Gojkovića. Sa svojim je klubom dominirao u domaćim natjecanjima, no u Regionalnoj ligi uvijek je jedan klub bio ispred njih. Daniil Merkulov, jedna od najvećih nada ruskog i svjetskog vaterpola, odlučio je napraviti iskorak u svojoj karijeri i postati član upravo tog kluba koji je uviijek bio bolji od njih. S mladim Rusom, porazgovarali smo o prvim dojmovima nakon dolaska u Dubrovnik:

Kakvi su dojmovi nakon dolaska u VK Jug CO?
Jako mi je drago što sam došao u ovako veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Dat ću sve od sebe i probat ću nastaviti napredovati. Dvije godine sam igrao za Jadran iz Hercegnovog te sam imao priliku upoznati se s veličinom ovog kluba.

Kad si saznao za ponudu Juga, je li bilo dvojbe?
Imao sam ponude od nekih mađarskih, talijanskih i ruskih klubova, ali unatoć tome odabrao sam Jug zato što ovdje mogu najviše napredovati. Samo ovdje mogu postati igrač kakav želim.

Kakva ti se čini momčad?
Neke igrače već poznam od prije. Upoznali smo se igrajući jedni protiv drugih u Regionalnoj ligi i na reprezentativnoj razini. Imam još mjesec dana da upoznam dobro svih, prije nego što počnu utakmice. Svi su stariji igrači otvoreni za pomoć i tu su za nas da nas motiviraju. Do sad sam u Jadranu radio s Vladimirom Gojkovićem, ali mislim da je rad s Vjekom skalin više u mojoj karijeri.

Koji su ciljevi u sezoni?
Moj cilj je da napredujem kao igrač i da uzmemo Ligu prvaka.