Jutros su na bazenu u Gružu počele pripreme prve ekipe VK Jug Croatia osiguranja. Trener Vjekoslav Kobešćak, okupio je igrače koji nemaju reprezentativne obveze.

Na prvom treningu nema reprezentativaca Hrvatske, koji sutra putuju na pripreme reprezentacije u Beograd. Nakon napornog ljeta ‘Barakude’ očekuje još jedno natjecanje. Naši će reprezentativci nastupiti na FINA Kupu u Berlinu, koji se održava od 11. do 16. rujna. Oni će se treninzima prve momčadi priključiti nakon povratka iz glavnog grada Njemačke. Među njima nema Mara Jokovića, koji je dobio poštedu od izbornika Ivice Tucka te on već od jutros trenira pod trenerskom palicom Jugovog stratega.

Od prvog treninga, s Jugašima trenira i ruski reprezentativac Daniil Merkulov. On je ovo ljeto kapicu hercegnovskog Jadrana zamijenio Jugovom. Velika nada grčkog vaterpola, Alexandros Papanastasiou treninzima prve ekipe će se priključiti naknadno. Iza njega je nastup na jučer završenom Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina, na kojem je svoju Grčku odveo do zlata. S treninzima, po posebnom programu, počeo je i Sandro Sukno, pod budnim okom Đanija Pecotića.