Mlađi kadeti Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje osigurali su plasman na Prvenstvo Hrvatske, koje će se od 21. do 24. ožujka održati u Dubrovniku.

Svoje mjesto među osam najboljih momčadi Lijepe Naše izborili su večerašnjom pobjedom nad Korčulanskim plivačkim klubom. Rezultat na semaforu, nakon 32 minute igre, bio je 14:5 (10:1, 1:0, 1:2, 2:2).

Momčad Željka Vukčevića odmah je u prvoj četvrtini pokazala nadmoć nad mladim Korčulanima. Marko Glavinić u početnih je osam minuta pet puta zatresao mrežu te je sjeo na klupu, gdje je i ostao do kraja susreta, baš kao i kapetan Stjepan Brajović. On je u prvom periodu tri puta poslao loptu iza protivničkog vratara. Ante Jerković u dva se navrata upisao u listu strijelaca, dok su Nika Alamat, Božo Brajović, Bruno Đuho i Niko Đerek dodali po jedan pogodak.

U nastavku utakmice priliku su dobili svi igrači, koji su opravdali iskazano povjerenje trenera te su uspjeli zadržati veliku prednost nad vršnjacima s Korčule.

VK Jug CO: Luka Ljepava, Ante Jerković, Luka Čurlin, Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Pero Perak, Božo Brajović, Nika Alamat, Marko Glavinić, Stjepan Brajović, Bruno Đuho, Petar Kulaš, Nikola Balić, Niko Đerek
trener: Željko Vukčević, pomoćni trener: Aljoša Lončarić