Sutra u Gruž stiže Waspo Hannover. Po prvi puta ove sezone igrat će se dan ranije (i protiv splitskog Jadrana će se igrati dan ranije). Nijemci kao domaćini završnog turnira osigurali su nastup na Final 8 iako u Ligi prvaka trenutno zauzimaju posljednje, osmo mjesto. Jugaši s druge strane vodeća su momčad skupine ‘B’ i siguran sudionik završnog turnira. Povodom sutrašnje utakmice, pred novinare su na gruškom bazenu izašli trener Vjeko Kobešćak i branič Hrvoje Benić.

‘Dolazi nam protivnik koji ima veliku individualnu kvalitetu iako njihovi rezultati u Ligi prvaka variraju. Već treću sezonu igramo u istoj skupini i svaka je utakmica bila zahtjevna, a takvu očekujem i sutra. Oni nemaju rezultatski imperativ obzirom da su kao domaćini već kvalificirani na završni turnir, a mi smo na vrhu skupine i pokušat ćemo zadržat bodovnu prednost. Nadam se našoj dobroj formi iako nismo imali pripremu za utakmicu kakvu inače radimo radi reprezentativnih obveza. Vjerujem kako će naš rad proteklih tjedana u kojem smo ‘hvatali zraka’ za kraj sezone biti dovoljan za nova tri boda’, kazao Jugov trener.

Hrvoje Benić vjeruje u pobjedu Juga.
‘Siguran sam da nas čeka teška utakmica prije svega radi reprezentativne pauze i manjka zajedničkih treninga. U prvom smo ih dijelu lagano pobijedili u gostima, ali ako budemo razmišljali na način ‘lako ćemo’, sigurno se nećemo dobro provest. Oni imaju jake igrače koji mogu napraviti iznenađenje što se i dogodilo prije par sezona kada smo jedva izvukli bod u Gružu. Nećemo se dovest u takvu situaciju i vjerujem u našu pobjedu.’

O narednim utakmicama i predstojećem Final 8, Kobešćak kaže:
‘Što se tiče prvoj mjesta u skupini ukoliko pobijedimo Hannover možemo početi razmišljati o tome. U slučaju poraza dolaze nam dva teška gostovanja protiv Sport managamenta i Szolnokija koje se igraju prije odnosno poslije velike reprezentativne pauze koja može donijet kako zdravstvene tako i probleme s formom, tako da u slučaju sutrašnjeg kiksa bit će jako teško zadržati prvu poziciju. Ne razmišljamo puno o završnom turniru. Malo smo počeli raditi neke kalkulacije, ali još uvijek nisam pogledao niti jednu utakmicu iz druge skupine jer imamo previše posla ovdje kako u Ligi prvaka tako i u domaćim natjecanjima. Mi smo koncentrirani na nas i na našu igru, a o završnom turniru i mogućim protivnicima ćemo kada za to dođe vrijeme’.

Utakmica 10. kola LEN Lige prvaka Jug CO – Waspo Hannover igra se u petak 15. ožujka s počekom u 19:00 sati. Prijenos je na programu Arenasport 4.