Hrvatska je pred prepunim tribinama na bazenu u Sisku u posljednjem, šestom kolu Fina/LEN Eurokupa pobijedila reprezentaciju Srbije rezultatom 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3) i tako s devet osvojenih bodova zauzela prvo mjesto u skupini D.

Iako je bila bez rezultatskog naboja, s obzirom na to da su obje reprezentacije i prije zadnjeg kola osigurale plasman na završni turnir, utakmica je obilovala odličnim vaterpolom i lijepim potezima s obje strane.

Naša je reprezentacija odigrala vrhunsku utakmicu, prije svega u obrani jer je Srbija svoj prvi pogodak na utakmici postigla tek nakon 11 minuta igre i tek iz sedmog pokušaja s igračem više.

Nakon što se na veliki odmor otišlo s minimalnom prednosti Hrvatske, treće četvrtina prelomila je utakmicu. Dva uzastopna pogotka najboljeg igrača utakmice Mara Jokovića odvela su naše na plus tri i Srbija do kraja utakmice nije uspjela ugroziti našu pobjedu.

Prvo ime utakmice bio je Maro Joković s četiri postignuta gola, Marko Macan i Ante Vukičević dali su po dva dok su Xavi Garcia, Andro Bušlje, Lovre Miloš i Josip Vrlić po jednom slali loptu iza protivničkih vratara.

Do sada se sedam reprezentacija plasiralo na završni turnir koji se igra u Zagrebu početkom travnja i to redom: Mađarska, Italija, Crna Gora, Grčka, Španjolska, Srbija i Hrvatska. Posljednjeg, osmog sudionika saznat ćemo večeras nakon što utakmicu odigraju Njemačka i Rusija.