Nastavak PH za seniore i seniorke je usko vezan za epidemiološku situaciju u državi. Naime, trenutna situacija ulijeva nadu da će se do druge polovine lipnja stvoriti nesmetani uvjeti za odigravanje završnice PH kako za muškarce, tako i za žene. Za sada su se stvorili uvjeti održavanja treninga u manjim grupama i najava Stožera je da će se broj sportaša koji će zajedno moći biti na treningu biti sve veći i veći, očekujući konačnu odluku o dozvoli odigravanja utakmica.

HVS će u narednom periodu sve klubove permanentno obaviještavati o svim odlukama nadležnih institucija i svemu ostalom vezano za natjecanje i organizaciju svake utakmice pojedinačno. I ne samo u smislu epidemiološke zaštite, već i sve ostalo vezano uz sport (igrači, bazen, satnica, TV, eventualna pomicanja termina, bazeni u moru, ……)

Sukladno razvoju situacije pokrenut će se aktivnosti i svih službenih osoba radi pravovremene pripreme treninga i svega ostaloga vezano za funkciju službenih osoba a o čemu će svi biti pravovremeno obaviješteni. Za sada se tek počelo sa grupnim treninzima po klubovima, a za nadati se kako će se brzo stvoriti uvjeti za trening kompletnih momčadi i odigravanja trening utakmica kako bi i suci i opunomoćenici mogli početi sa aktivnim treningom.

Radi toga, UO HVS donio je provizorni kalendar natjecanja 1. HVL kao i opciju odigravanja Final foura Regionalne lige u Dubrovniku 11. i 12. srpnja.

Dakle, razigravanje PH za seniore krenulo bi 24. lipnja prvim utakmicama četvrtfinala dok je uzvrat na rasporedu tri dana kasnije. Polufinala bi se trebala odigrati 1. i 4. srpnja, a eventualna treća utakmica 8. srpnja. Prva utakmica finalne serije igrala bi se 18. srpnja, druga 21. srpnja, a treća 25. srpnja. Eventualna četvrta odnosna peta utakmica na rasporedu su 29. srpnja odnosno 1. kolovoza.