Svjetska plivačka federacija (FINA) donijela je nove datume odigravanja službenih natjecanja za predstojeće dvije sezone nakon što je cijeli ovogodišnji kalendar poremećen radi pandemije virusa COVID -19.

Kako je već poznato, Olimpijske igre u Tokiju biti će održane sljedeće godine u srpnju i kolovozu, a svjetsko prvenstvo u Fukuoki koje je trebalo biti održano iste godine prebačeno je za svibanj 2022.

Kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre za muškarce (Rotterdam) i žene (Trst) koji su se trebali odigrati prošlog ožujka, prebačeni su za veljaču odnosno siječanj 2021. Točnije, muški kvalifikacijski turnir igrat će se 21. – 28. veljače dok će žene svoje kvalifikacije odigrati 17. – 24. siječnja.

Svjetska liga je prekinuta i biti će nastavljena kad se za to stvore uvjeti najvjerojatnije nakon kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre. Glavni razlog što liga nije otkazana je zbog toga što pobjednik osigurava plasman na Svjetsko prvenstvo u Fukuoki. Samim time, Svjetska liga u sezoni 2021/22 neće se igrati.

Sva prvenstva za mlađe kategorije u ovoj godini su otkazana.