U koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu, sinoć je predstavljena knjiga ‘Pet do 100’ autora Željana Konsua. Uz mnogobrojne prijatelje vaterpola iz Zagreba, promociji knjige nazočili su i predstavnici političkog vrha na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, izaslanicom predsjednice RH Renatom Margaretić – Urlić, ministricom Ninom Obuljen Koržinek, ministrom Damirom Krstičevićem, gradonačelnikom grada Dubrovnika Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem.

Da cijeli događaj bude u pravom dubrovačkom tonu pobrinuo se moderator Andrija Jarak, Dubrovčanin na ‘privremenom radu’ u Zagrebu, koji je u duhovitom i opuštenom stilu vodio promociju.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković objasnio je povezanost Grada i Juga i najavio izgradnju muzeja vaterpola prvog takve vrste u svijetu.

Dubrovački zet, kako ga je Jarak predstavio, premijer Andrej Plenković, kazao je kako vrlo rijetko dolazi na promocije, ali nije mogao odbiti poziv stigao od Juga, pogotovo što je kao mladić i sam trenirao vaterpolo pa ga za taj sport veže posebna ljubav.

‘Skupština kluba je 28. prosinca 1952. donijela odluku kako će izdati prigodnu knjigu. I eto, nakon samo 66 godina, knjiga je pred vama’ kazao je autor knjige Željan Konsuo.

Uz prigodan film o Jugu, autor je ukratko prošao kroz slavnu povijest kluba, dotakao svih legendi kluba i izrazio nadu kako na sljedeću knjigu nećemo morati čekati toliko dugo.

FOTO: Filip Popović