Ovu sezonu možemo slobodno proglasiti godinom Lorena Fatovića. Njegov talent nikad nije bio upitan i već je lani, kako je isticao trener Juga Vjeko Kobešćak, bio igrač koji je najviše napredovao. Ali, posljednjih mjesec dana, Lolo je ‘poludio’ kako u kapici Juga tako i u onoj reprezentativnoj.

U Rijeci na finalnom turniru Europa kupa bio je naš najbolji igrač, a ostat će u pamćenju njegovih šest golova u finalnoj utakmici protiv Španjolske. Odmah potom na Final fouru Regionalne lige ponovo je bio na visini zadatka i zasluženo osvojio pokal namjenjen najboljem igraču.

Lolo, što se s tobom dogodilo zadnjih mjesec dana?
‘Nije se dogodilo ništa posebno. Kao i uvijek momčad izbaci pojedinca. Mene je krenulo zadnje vrijeme, ali ponavljam, isključivo kao produkt momčadske igre u klubu i reprezentaciji. Nije me puno briga koliko sam ja zabio, važno je da se pobjeđuje..

Možeš li, kao već iskusni prvotimac, usporedit situaciju u Jugovoj svlačionici sada i protekle dvije sezone?

‘Igrači se jesu promijenili, ali atmosfera je ostala odlična. Stvarno smo složni i bez obzira na sve uspjehe posljednjih godina još smo uvijek željni trofeja. To su osnovni preduvjeti za napravit dobar rezultat.’.

Nedavno je u Dubrovniku bio i tvoj otac Elvis, kojeg smo u šali zvali Lolov tata. Kako on doživljava tvoje igre u posljednje vrijeme?

‘Iskreno, ne pričamo puno o mojoj igri više raspravljamo o igri Juga i reprezentacije. Naravno zadovoljan je dobrim igrama i trofejima koje smo uzeli posljednje vrijeme, a s sa mnom ha-ha. Ma njemu je bitno da sam sretan i zadovoljan..

Što možemo očekivati od nastupa reprezentacije na Europskom prvenstvu ovoga ljeta?

‘Igramo bez Sandra i bit će teško. Ali, sad smo u Rijeci pokazali da smo se bez njega i Bušlje mogli nosit sa Srbijom. Postigli smo vrhunsku razinu igre i vjerujem kako ćemo tako i nastavit. Europsko prvenstvo u Barceloni bit će po meni puno jače nego Svjetsko prvenstvo prošle godine obzirom da uz postojeće ‘velike’ reprezentacije tu dolazi i domaćin Španjolska s Felipeom Perroneom, a mi jako dobro koliko on znači svakoj momčadi. Od četvrtfinala nadalje odlučivat će nijanse. Ipak, mi uvijek ciljamo visoko i nadam se da ćemo imati razloga za veselje..

Tvoji planovi za budućnost?

‘Blizu sam potpisivanju novog ugovora s Jugom. Vjerujem kako ćemo s novim ugovorom biti zadovoljni i klub i ja i da ćemo nastaviti osvajati trofeje i u sljedećim sezonama.’.