Riječka će Kantrida ovog vikenda biti domaćin Prvenstva Hrvatske u kategoriji nada u kojemu će se natjecati dvanaest najboljih ekipa iz cijele države. Među tih dvanaest, svoje mjesto su našli i najmanji Jugaši, a svoja očekivanja od turnira kazao nam je njihov trener Željko Vukčević.

‘Nadam se da ćemo proći grupnu fazu kao jedni od dvije prvoplasirane ekipe i boriti se za plasman od prvog do četvrtog mjesta iako je to teško prognozirati jer se radi o djeci kojima je ovo prvo državno natjecanje i jednostavno ne možeš biti siguran kako će regirati’, kaže Vukčević.

Na turniru ‘Tomo’ napravili ste rezultat iznad svih očekivanja. Je li taj rezultat podigao samopouzdanje tvojih mladića?
‘Nakon odigranog ‘Toma’ i osvojenog trećeg mjesta, što je po meni izvrstan rezultat, napunili smo se samopouzdanjem, ali s druge strane taj rezultat može biti i dvosjekli mač obzirom da ih povremeno moram ‘hladit’ da previše ne ‘polete’.

Koje su vrline odnosno mane tvoje ekipe?
‘Mislim da je naša prednost u odnosu na druge na vratarskoj poziciji gdje imamo Luku Ljepavu koji odlično brani, a što je pokazao i na turnirima Olimpijskih nada i na samom ‘Tomu’. Mana je svakako što na ovaj turnir putujemo s malo zajedničkih treninga jer je nekoliko igrača bilo na ekskurziji sa školom tako da smo se spremali nekompletni.’

Ima li po tebi među ovom djecom ‘materijala’ za budućnost kluba?
‘Potencijala ima i što je najvažnije zavoljeli su vaterpolo što je po mom mišljenju i najvažnija stvar. Vjerujem da uz pravi rad iz ove generacije može izaći nekoliko pravih igrača.’

Raspored Jugovih utakmica u skupini