U prvom kolu Svjetske lige, izabranici Ivice Tucka porazili su reprezentaciju Rumunjske rezultatom 17:4 (4:1, 5:1, 2:0, 6:2).

‘Barakude’ su odmah na startu pokazale snagu te su nakon prvih osam minuta igre imale prednost od tri pogotka razlike. Odličnu igru i visoku koncentraciju naši su reprezentativci zadržali do kraja utakmice i prednost je iz minute u minutu rasla.

Našu reprezentaciju, danas je predvodio Josip Vrlić s četiri postignuta pogotka. Andrija Bašić tri je puta tresao mrežu protivničkog vratara. Loren Fatović, Ante Vukičević i Lovre Miloš po dva su se puta upisali na listu strijelaca, dok su Luka Lončar, Ante Visković, Hrvoje Benić i Anđelo Šetka dodali po jedan pogodak.

Ovom pobjedom Hrvatska je osvojila tri boda u Svjetskoj ligi, ali i u Europa kupu. Bodovi postignuti u grupnom djelu, računaju se za oba natjecanja.

Sljedeću utakmicu u Svjetskoj ligi/Europa kupu, Hrvatska igra u prosincu, kada će gostovati kod Srbije. Ondje će ‘Barakude’ pokušati postići i jubilarnu stotu pobjedu u Svjetskoj ligi.