Mlađi juniori Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje plasirali su se na završni turnir Kupa Hrvatske. Natjecanje osam najboljih momčadi Lijepe Naše održat će se od 13. do 16. lipnja na Korčuli.

Izabranici Miha Bobića potvrdili su svoje mjesto na završnici Kupa pobjedivši Korčulanski plivački klub u dvama kvalifikacijskim utakmicama. Jugaši su prvo uvjerljivo slavili na gostovanju na Korčuli prije osam dana te su prolaz dalje potvrdili današnjim slavljem nad momčadi koju s klupe vodi Emil Nikolić. Konačni rezultat bio je 12:10.

U kvalifikacijama za VK Jug CO nastupili su:
Ivan Jurišić, Antonio Zadro, Šime Šimunović, Zvonimir Perić, Nikola Ljepava, Patrik Kolak, Luka Bjelopera, Matej Miloglav, Maro Banić, Roberto Radić, Hrvoje Zvono, Josip Tolja, Ivan Kisić, Maro Šimunović, Nedjeljko Ljuban, Dominik Dumančić, Maroje Sršen i Leo Gojan.

Momčad Juga na Korčulu ide kao trenutni prvak Hrvatske. Jugaši su na završnom turniru Prvenstva pokorili konkurenciju. U finalnom dvoboju porazili su domaćina natjecanja, splitski Jadran, s nestvarnih 6:0. Ta činjenica im daje za pravo da se nadaju dvostrukoj kruni.