Hrvatska će svoj nastup na Europskom prvenstvo završiti plasmanom od petog do osmog mjesta. Mađari su jučer bili previsoka prepreka u četvrtfinalu pa ćemo sutra s Italijom odlučivati o plasmanu u nižem dijelu poretka.
Marko Bijač iako nije ulazio u igru teško je proživljavao svaki trenutak utakmice.

‘Razočarani smo. Nismo ispunili zacrtani cilj, ali što je tu je, idemo dalje, Olimpijske igre su jako blizu. Proveli smo na pripremama dane i dane, pripremali se za četvrtfinale, znajući da je to utakmica koja kroji sudbinu, ali jednostavno uz sav naš trud nije išlo i Mađari su zasluženo slavili’, kazao je Jugov kapetan.

Prvenstvo ipak nije gotovo, slijede Talijani. Nije svejedno biti peti ili osmi.
‘Obje momčadi su uzdrmane nakon poraza u četvrtfinalu i sigurno neće biti takvog naboja kakav je obično kad igramo s Talijanima. Mi ćemo napravit sve da do kraja turnira koliko toliko popravimo dojam. Zato treba, koliko god je moguće zaboraviti jučerašnji poraz i sutra s Talijanima ići na pobjedu. Dodatni motiv bi nam trebao biti i nedavni poraz od njih u Svjetskoj ligi u Dubrovniku. Sad nam se pruža prilika za revanš’, kazao je Bijač.

Utakmica Hrvatska – Italija igra se u četvrtak s početkom u 18,45 sati. Pobjednik ove utakmice igrat će za peto mjesto protiv Španjolske dok će poraženi u borbu za sedmo mjesto, a protivnik će biti Rusija.
U današnjem prvom polufinalu za plasman od petog do osmog mjesta, Španjolska je pobijedila Rusiju rezutatom 10:9.

U prvoj polufinalnoj utakmici, Srbija je pobijedila Grčku 13:7 i tako se plasirala u finale Europskog prvenstva. Drugog finalistu doznat ćemo sutra nakon utakmice Crna Gora – Mađarska.