Dan nakon teško izborene pobjede u četvrtom kolu LEN lige prvaka polako se sliježu dojmovi. Za Jugaše nema odmora jer su već danas otputovali u Zagreb, gdje će od sutra sudjelovati na četvrtfinalnom turniru Kupa Hrvatske. Vidljiva je veća povezanost između igrača, za razliku od prvih utakmica kada se moglo osjetiti da je Vjekoslav Kobešćak imao cijelu momčad na okupu tek nekoliko tjedana.

Jugov strateg izrazio je zadovoljstvo predstavom njegove momčadi sinoć: “Utakmica je očekivano bila fizički, psihički i taktički vrlo teška. Kao i protiv Szolnokija, prvenstveno moramo biti zadovoljni pobjedom. Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri. Uspjeli smo se prilagoditi na njihov napad. Krenuli smo jako loše, pogotovo u obrani. Bili smo jako mekani, igrali smo neku zonu s bespotrebnim povlačenjima i sami smo isforsirali to da primimo pet golova u prvih osam minuta. Poslije, kad smo ušli u presing, slomili smo njihovu igru u napadu. Što se tiče naše igre prema naprijed, na početku smo stvorili nekoliko prilika koje nismo iskoristili te smo izgubili sigurnost. Protiv obrane kakvu igraju Talijani, ne može se ludovati jer to može biti pogubno. Ostali smo mirni i sve u svemu zadovoljstvo je veliko.

Moram napomenuti da je nakon dugo vremena utakmica bila prošarana sudačkim greškama. Ovakvo suđenje nije na razini Lige prvaka, a pogotvo u ovako teškoj utakmici. Igraju dosta grubo i stalno su na rubu isključenja ili kontrafaula. Međutim jučer im se to nije sankcioniralo, za razliku od nas. Uz ovakav kriterij suđenja oni imaju šanse za pobjedu protiv svakoga. Manjak kvalitete koji imaju, osobito na centarskim pozicijama, kompenziraju takvim načinom igre. Oni su svjesni svojih kvaliteta i ciljaju protiničke igrače da ih izbace s tri isključenja ili da ih iznerviraju. Mislim da smo mi jedina momčad koja je uspjela odigrati s njima bez nervoze. Trpili smo udarce, igrali dalje i na kraju pobijedili“, završio je Kobešćak.