Završilo je i osmo izdanje međunarodnog turnira Tomo 2018. Nakon pet dana natjecanja oko 600 djece iz 26 klubova, odnosno 39 ekipa, otišlo je svojim kućama prepuno dojmova s ovog, barem prema riječima ljudi ‘sa strane’, najbolje organiziranog turnira za mlađe kategorije u Europi.
Glavi ‘krivac’ za brojne komplimente koji dolaze sa svih strana je Srđan Gavranić, predsjednik organizacijskog odbora turnira.

‘Srce mi je puno i veliko nakon 128 odigranih utakmica u kojima je sudkelovalo oko 600 djece iz cijele Europe u četiri i po dana turnira. Od svih sudionika dobili smo pohvale kako je ovo do sada najuspješniji turnir unatoč činjenici da smo ove godine po prvi put imali i kategoriju U-14. Praktično, dva turnira u jednom. Bez lažne skromnosti mogu reći da je najuspješniji i najbolje organiziran Tomo tournamnet do sada. Vjerujem da su sva djeca otišla svojim kućama s jednim prekrasnim iskustvom kojeg će se sjećati i kojeg će prepričavati svojim najbližima. Lijepo je bilo vidjeti roditelje iz svih zemalja sudionika turnira kako zdušno bodre svoju djecu s tribina. Utakmice za medalje, prije svih one finalne, bile su prva promocija vaterpola, od navijanja u gledalištu do same igre u plivalištu’, kaže Gavranić.

Organizirati jedan ovako veliki turnir nije moguće bez sponzora koji ga prate. Na kakav ste odaziv naišli kod sponzora u Gradu?

‘Zahvaljujem suorganizatoru Gradu Dubrovniku koji svih ovih godina, a posebno ove, podupire ovaj festival dječjeg vaterpola. Isto tako, od srca zahvaljujem svima drugima koji su na bilo koji drugi način pomogli ovaj turnir, a kojih je jako puno i koji će se u ovim riječima prepoznati.
Posebno bi se zahvalio brojim volonterima koji su tjedan dana od 7 ujutro do ponoći bili na turniru i bez čijeg velikog doprinosa ovaj turnir ne bi bio na ovoj razini. Ne bi bilo korektno da riječi zahvale ne uputim i svim zaposlenicima na gruškom bazenu za koje u proteklom tjednu nije bilo radnog vremena i stvari koju nisu za turnir napravili.

Što možemo očekivati od sljedećeg izdanja turmnira?

‘Nadam se da će Tomo 2019 biti još bolji, s još više djece kao i da će društvo prepoznati potrebu pomoći ovoj stvari.’