Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlato na LEN Europa kupu pobijedivši Španjolsku 12:9 (2:1, 4:4, 3:1, 3:3).

Nakon kvalifikacijskih skupina koje su iznjedrile osam najboljih momčad, te 4 dana i 16 utakmica Super finala, dobili smo prvog pobjednika novog LEN-inog natjecanja – Europa kupa.

Hrvatska je prvo kroz skupinu redom pobijedila Francusku, Crnu Goru te u „polufinalu“ Srbiju. Posljednjeg dana, u borbi za odličja naši su reprezentativci nadmašili Španjolsku 12:9.

Uz izvrsnu igru cijele momčadi danas je u napadačkom dijelu briljirao fantastični Loren Fatović koji je postigao 6 od 12 hrvatskih pogodaka, Ante Vukičević je postigao 2, dok su jednom precizni bili Maro Joković, Andro Bušlje, Josip Vrlić te Xavi Garcia. Izvrstan je i danas, kao i na cijelom turniru bio Marko Bijač s 11 obana.

Italija je osvojila 3. mjesto pobjedom nad Srbijom, 5. mjesto pripalo je Crnoj Gori koja je bila bolja od Mađarske, dok su Grci u borbi za 7. mjesto bili bolji od Francuske.

Reprezentativnim obvezama nije kraj; već u utorak, u Slavonskom Brodu, na rasporedu je posljednje, 6. kolo, Svjetske lige. Hrvatska ugošćuje Njemačku. Susret je na rasporedu u 18,00 sati.

Foto: Deepbluemedia / Giorgio Scala