Sjajna finalna utakmica pred veličanstvenom publikom. Posjetom kakvu je imalo finale Međunarodnog turnira TOMO 2014 ne bi se posramili ni neki europski prvaci. Najprije ispred samih igrača, dakle najmlađih jugaša, a potom i ispred cijelog kluba, zahvala svakom gledatelju koji je došao u nedjelju u Gruž i dao podršku našim najmlađim igračima. Velika hvala svima koji su pomogli na bilo koji način. TOMO tournament je postao Gradski brand i ponosni smo što su ga naši sugrađani kao takvoga i prepoznali i priznali.

FOTOGALERIJA

Finale? Neizvjesno do samoga kraja. Činjenica je da su dvije najbolje momčadi igrale na kraju i da je pitanje pobjednika riješio rulet četveraca. Partizan je ovoga puta pobijedio i treba im čestitati jer su odigrali odličan turnir. Isto tako i Jug je odigrao sjajno. Uvjereni smo da će ova momčad Juga imati puno toga za reći na predstojećem turniru Finala PH koji se za dva tjedna igra na Korčuli.

Najboljim igračem turnira proglašen je Leo Cukrov, igrač Juga. Iz Juga dolazi i najbolji golman turnira – Marin Đamarija. Najbolji strijelac turnira je igrač Marseilla Thomas Vernoux koji je postigao 25 golova.

Dojmovi? Najbolje je pustiti druge neka sude:

– Ovo je stvarno nezaboravan događaj, prije svega za djecu, ali i za sve nas. Vaterpolo bez Juga i Partizana ne bi bio to što jest, tako i ovaj turnir bez Juga i Partizana ne bi bio to što jest. Organizacija je bila fantastična, a ove godine je i lista sudionika bila impresivna. U finalu su obje momčadi mogle pobijediti. Imali smo malo više sreće – kazao nam je Siniša Budrak, član stručnog stožera Parizana iz Beograda.

– Nama iz Salerna je bila čast doći u Dubrovnik i sudjelovati na ovakvom turniru. Ovo se zove perfektna organizacija i neću se sramiti reći da nam je čast učiti od vas – kazao nam je Antonio Luongo, trener talijanskog kluba Arechi.

Jug CO – Partizan 7:8 (5:5)

JUG CROATIA OSIGURANJE: Marin Džamarija, Hrvoje Zvono (1), Nikola Ljepava, Marko Puljić, Luka Stahor (1), Ivan Vukojević (2), Kristijan Raguž, Đino Franić, Ivan Špetić, Leo Cukrov (1), Lukša Gavranić, Nikola Kolanović, Robert Soko, Lukša Vlašić, Matej Raguž, Dorijan Raguž. Trener: Aljoša Lončarić

PARTIZAN: Aleksandar Slavković, Nikola Jović, Marko Živojinović (1), Aleksandar Vasić, Stefan Gak, Ognjen Marjanović, Aleksa Ilić (1), Matija Drašković, Aleksa Maljković (1), Nikola Bućan (1), Nikola Cvjetković, Djord Manojlović (1), Ognjen Čerkez, Andrej Bašica, Aleksa Stefanović. Trener: Safet Hodžić.

Četvrtine: 2:3, 3:1, 0:1, 0:0 – četverci: 2:3.