Kadeti Jug Croatia osiguranja izborili su tešku pobjedu nad momčadi Cattara u 2. kolu turnira Regionalne vaterpolske lige za kadete. Bili su bolji rezultatom 9:8 (2:1, 3:2, 1:3, 3:2).

Jugaši su prvi poveli preko Vlaha Pavlića. Nakon što su Kotorani izjednačili Jure Jarak pogodio je iz igre za odlazak na prvi predah s minimalnom prednošću. Ponovno je kapetan Pavlić četvrtinu otvorio pogotkom. Na prvih +3 na utakmici zaslužan je, tko drugi nego Pavlić. Prije njega iz peterca je precizan bio Zvonimir Miloglav. No Crnogorci se ne predaju, te nakon velikog predaha dolaze prvo do izjednačenja, a zatim i preokreta i prvog vodstva na utakmici. Ipak, igrači trenera Lončarića ostaju smireni i koncentrirani i minimalnom prednošću pobjeđuju Cattaro.

Najraspoloženiji je u Jugovim redovima bio kapetan Vlaho Pavlić koji je postigao 3 pogotka, Jure Jarak i Marko Glavinić 2 su puta tresli mrežu protivničkog vratara dok su jednom precizni bili Jakov Cvjetković i Zvonimir Miloglav.

Turnir se nastavlja sutra, u subotu, ujutro. Jugaši utakmicu 3. kola igraju protiv splitskog Jadrana s početkom u 12:30.