Sutra, u utorak 24. svibnja gruški će bazen ugostiti četvrtu utakmicu finala doigravanja Prvenstva Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i splitskog Jadrana. Jugaši su izvrsnom izvedbom prošlog petka u Splitu poveli 2:1 pa će sutra će imati veliku prigodu staviti točku na i te nakon godine pauze vratiti trofej namijenjen najboljoj momčadi Hrvatske u Dubrovnik.

”Imamo veliku priliku osvojiti naslov prvaka doma u Gružu i ne smijemo je prokockati,” kazala je u uvodu jugova ”hobotnica” Toni Popadić, prvo ime splitske utakmice s 13 obrana i nastavio:
”Odigrali smo fantastičnu obranu u trećoj utakmici tako da su moje obrane plod dobre igre cijele momčadi. Cijelu seriju igramo dobro i lagano se dižemo pa vjerujem da možemo ponoviti predstavu iz Poljuda prošlog tjedna.”

Olakotna okolnost je neigranje njihovog ponajboljeg igrača Nikše Dobuda koji je na prethodnoj utakmici zaradio crveni karton.

”Svakako da će biti lakše, ali Jadran je odlična momčad imaju veliku širinu tako da ne dolaze u Dubrovnik s bijelom zastavom. Mislim da će učiniti sve kako bi isprali gorak okus koji je ostao nakon splitske utakmice. Svejedno, mislim da je sve u našim rukama i da ovu priliku nećemo propustit.”

I na kraju Popadić ima poruku i za navijače.

”Pozivam sve Dubrovčane kojima je Jug u srcu da sutra napune gruški bazen i da nam pomognu u osvajanju naslova prvaka. Svi u Gruž.”

Utakmica Jug Adriatic osiguranje – Jadran igra se u utorak s početkom u 18,30 uz izravan prijenos na drugom programu Hrvatske televizije. Suci utakmice su Dragan Štampalija iz Tribunja i Raffaele Colombo iz Coma. Delegati su Milivoj Bebić iz Splita i Luko Vuletić iz Dubrovnika.