Derbi osmog kola skupine ‘B’ Len Lige prvaka između Jug i Olympiacosa koji se igra u srijedu 7. veljače bio je povod konferencije za medije u prostorijama kluba na bazenu u Gružu. Nazočnim novinarima obratili su se kapetan momčadi Marko Bijač, Xavi Garcia i trener seniora Vjekoslav Kobešćak koji je u uvodnom obraćanju pozdravio djecu Vaterpolskog kluba Marsonia koji se nalaze na pripremama u Dubrovniku u sklopu suradnje dvaju klubova.

Na pitanje o ocjeni dosadašnjeg dijela europske sezone Kobešćak kaže:
‘U svakom slučaju ne možemo biti zadovoljni dosadašnjim bodovnim učinkom. Bilo je dosta oscilacija, ‘crnih rupa’ u našoj igri što je rezultairalo sa samo 10 bodova iz sedam utakmica. Prije deset dana u Pireju, imali smo priliku izvući bolji rezultat. U Gružu će biti još teže jer Pavić je u Pireju bio odličan, ali unatoč pobjedi, nisu briljirali tako da očekujem još bolji Olympiacos u srijedu.’

Najbolji vaterpolist Europe, Jugov kapetan Marko Bijač dobro poznaje protivnika
‘Svakako će biti teško. Olympiacos još ima prostora za poboljšanje svoje igre u odnosu na Atenu pa ćemo morat dati svoj maksimum ukoliko želimo bodove ostaviti u Gružu. Dosta će ovisiti i o sudačkom kriteriju, ali mislim da će ključ biti igra u obrani. Dosta smo puta igrali međusobno i sve su utakmice bile fizički zahtjevne i rezultatski neizvjesne, tako da vjerujem da nas u srijedu čeka isto. U svakoj utakmici imamo period u kojemu kao da nas nema u kojemu odigramo loše. Za pobjedit jednog ovakvog protivnika morat ćemo imati kontinuitet igre kroz cijelu utakmicu’, kaže Bijač.

‘Ne možemo biti zadovoljni, ali moramo bit pozitivni. Mogli smo imati nekoliko bodova više, recimo iz Moskve, Brescije ili Barcelonete u Gružu, ali o tome više ne treba razmišljati nego o onom što je pred nama. Svaka naredna utakmica za nas je kao finale svaki će bod biti bitan. Olympiacos dolazi u Gruž pobijediti, a da bi to spriječili mi obranu moramo odigrati dobro. Jedino u tom slučaju možemo napraviti dobar rezultat’ rekao je reprezentativni ljevak Xavi Garcia.

Jug CO – Olympiacos, srijeda 7. veljače u 18,30 sati uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.