Mlađi juniori VK Jug Croatia osiguranja plasirali su se na završni turnir Prvenstva Hrvatske, koji će se od 28. veljače do 3. ožujka održati u Splitu.

Plasman među osam najboljih momčadi Hrvatske Jugaši su osigurali u srazu s KPK. Prvo su u ponedjeljak u Gružu porazili mlade Korčulane rezultatom 12:5 (4:0, 1:3, 3:1, 4:1).

U toj utakmici svoju je momčad predvodio kapetan Roberto Radić s četiri postignuta pogotka. Po dva su gola dodali Nikola Ljepava i Patrik Kolak, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Zvonimir Perić, Luka Bjelopera, Hrvoje Zvono i Matej Miloglav.

Sinoć su iste momčadi odigrali uzvratnu utakmicu na Korčuli. Momčad Miha Bobića uspjela je obraniti prednost iz Dubrovnika. Nakon četiri odigrane četvrtine na semaforu je pisalo 6:6 (2:1, 1:1, 2:3, 1:1). Taj rezultat Jugu je donio izravan plasman u Split, dok će Kapekaši u dodatne kvalifikacije.

Najbolji pojedinac jučer je bio Patrik Kolak. On je tri puta poslao loptu iza protivničkog vratara. Maro Banić dva je puta zatresao mrežu Korčulana, dok je Josip Tolja dodao jedan pogodak.

U kvalifikacijskim utakmicama za VK Jug CO su nastupili:
Ivan Jurišić, Ivan Begić, Nikola Ljepava, Dominik Lončarić, Zvonimir Perić, Luka Bjelopera, Antonio Zadro, Josip Tolja, Roberto Radić, Hrvoje Zvono, Matej Miloglav, Patrik Kolak, Luka Živalj, Šime Šimunović, Nedjeljko Ljuban, Maro Banić, Dominik Dumančić i Maroje Sršen.