Tijekom EP-a u Beogradu održan je sastanak predstavnika svih sudionika ovogodišnje Lige prvaka s čelnicima LEN-e zaduženima za vaterpolo. U ime LEN-e nazoćili su voditelj Ureda Marco Birri, predsjednik TWPC Gianni Lonzi te član LEN biroa Aleksandar Šoštar.

Vaterpolski klub Jug CO na ovom sastanku zastupali su predsjednik Lukša Jakobušić i direktor Ognjen Kržić.

Glavne teme razgovora bile su organizacijski i tehnički detalji, marketing i promocija Lige, predstojeći Final 6 te ustroj Lige od sljedeće sezone.

Balasz Nemscik predstavnik mađarskog saveza, prezentirao je Final 6 kojega će Budimpešta biti domaćin ove i sljedeće godine. Šest najboljih europskih momčadi igrat će za naslov prvaka od 2. do 4. lipnja, a dan prije krenut će i Final kids na kojemu će nastupiti 12 momčadi.

Novost je da će se Liga prvaka od sezone 2016/17 proširiti sa sadašnjih 12 na 16 klubova koji će biti raspoređeni u dvije grupe po osam, a kao i dosada tri najbolje plasirane iz svake grupe, steći će plasman na završni turnir. Isto tako, dvanaest klubova (umjesto dosadašnjih osam) biti će nositelji ‘wild carda’, dok će se preostala četiri mjesta popuniti iz kvalifikacija.