Nakon dvomjesečene stanke, u petak 29. siječnja, nastavlja se Regionalna liga svojim jedanaestim kolom. Jug CO će u Poljud u goste Mornaru, a dva dana poslije na istom bazenu snage će odmjeriti s POŠK-om.

Jugov stručni stožer ima dosta muke sa sastavljanjem momčadi jer što radi ozljeda što radi kazni i obiteljskih razloga ne mogu računati na trojicu igrača, a dodamo li tome da se preostala trojica reprezentativaca nakon dva mjeseca izbivanja priključuju momčadi tek danas, jasno je da u petak neće biti lako.

‘Nakon velike pauze krećemo ispočetka s puno problema’, kazao je u uvodu trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak. ‘Protiv jakog protivnika igrat ćemo bez Mara Jokovića koji je ozlijeđen, Paula Obradovića koji je kažnjen radi isključenja u finalu Kupa Hrvatske te Felipea Perronea koji se radi obiteljskih razloga nalazi u Brazilu i tek u subotu se vraća u Hrvatsku.’

Splićani koji se pripremaju za polufinale Eurokupa, cijelo su vrijeme na okupu i Juga dočekuju maksimalno spremni.
‘Ovi izostanci i velika pauza zasigurno mijenjaju uloge u ovoj utakmici i vjerujem kako nas čeka teška utakmica. Imali smo samo dvije trening utakmice s Jadranom iz Herceg Novog, nismo imali taktički sastanak jer nismo imali momčad na okupu, ali što je tu je idemo dobrom igrom otvorit drugi dio sezone koji će sigurno za nas biti puno teži.’ rekao je Kobešćak.

Utakmica 11. kola RVL Mornar BS – Jug CO igra se u petak na Poljudu s početkom u 19,00 sati.