U hotelu Valamar Lacroma večeras je predstavljena knjiga ‘Pet do 100’. Građani Dubrovnika dokazali su da ‘žive’ Jug napunivši dvoranu na Babinom kuku. Okupilo se šestotinjak zaljubljenika u najtrofejniji hrvatski klub. Pred mnogobrojnu publiku prvi je izašao Ognjen Kržić, direktor Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje.

Nakon njega okupljenima se obratio predsjednik kluba Tomislav Dumančić koji je prije svog govora pozvao na minutu šutnje za sve preminule Jugaše i za danas preminulog maestra Đela Jusića, velikog prijatelja Juga. Predsjednik je u vrlo emotivnom govoru istaknuo veličinu ovog kluba i njegovu prepoznatljivost u cijeloj Europi.

Među uzvanicima bio je i gospar Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika. On je u svojem izlaganju istaknuo kako je Jug sinonim ovog grada. Najavio je obnovu bazena u Gružu i izgradnju prvog muzeja vaterpola u svijetu. Nakon njega na pozornicu je izašao predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin. Istaknuo je da svaki klub ne može izdati ovakvo djelo te da 64 trofeja naviše govore o povjesti Juga.

Maro Joković naglasio je da ova knjiga mora biti uzor svim mladim Jugašima te da se nada da će imena nekih od njih biti zapisana u povjesti ovog kluba. Uslijedio je video koji je u kratkim crtama prikazao početke u Portu te najveće uspjehe i neuspjehe u ovih 95 godina.

Za govornicu je zatim stupio Željan Konsuo, autor knjige ‘Pet do 100’ koji je bio na čelu ovog velikog projekta u kojem su sudjelovali mnogobrojni stručnjaci. Bivši predsjednik i trenutni dopresjednik Juga u svojem je izlaganju proveo okupljene kroz 556 stranica knjige. U njima su istaknuti ljudi koji su svojim djelima bili najveći promotori Jugovog imena u svijetu. Tu su svoje mjesto našli bivši predsjednici, treneri te zlatni i srebrni olimpijci.