Juniori Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje nastupaju na međunarodnom turniru u Budimpešti. Prvog dana turnira, izabranici Veselina Đuha, ostvarili su polovičan uspjeh.

U jutros odigranom prvom kolu Jugaši su poraženi od FTC-a rezultatom 6:9 (3:3, 3:4, 0:1, 0:1). U početnih 16 minuta igralo se vrlo napadački te su obje momčadi postigle mnogo pogodaka. U nastavku smo vidjeli samo dva gola Mađara. Jugaši nisu iskoristili odličnu igru u obrani te u nastavku utakmice nisu zatresli mrežu suparnika.

Prvi igrač utakmice bio je Đivo Bobić s tri postignuta pogotka. Osim njega, u listu strijelaca su se upisali Leo Cukrov, Nikola Šimunović te Marin Tomasović.

Popodnevni dio programa Dubrovčanima je donio dvoboj s Panioniosom. Grci se nisu pokazali dostojnim protivnicima prvacima Hrvatske. Nakon 32 odigrane minute rezultat je bio 24:5 (4:1, 6:1, 7:2, 7:1).

Dobru igru Jugove desne strane večeras je potvrdio Luka Stahor. On je u drugom kolu postigao pet pogodaka. Nikola Šimunović i Dorian Raguž po četiri su se puta upisali u listu strijelaca. Po dva su puta loptu iza protivničkog vratara poslali Antonio Gavranić, Roberto Radić i Ivan Špetić, dok su Boris Ivaniš, Leo Cukrov, Marin Tomasović, Đivo Bobić i Lukša Gavranić dodali po jedan pogodak.

Program se nastavlja sutra. U trećem kolu Jugaši će odmjeriti snage sa Szolnokijem u 12.15., dok će se četiri sata poslije susresti s Vasasom. U posljednjem kolu, u nedjelju ujutro, Jug je slobodan. Nakon grupnog djela u finalu će se sastati dvije momčadi s najvećim brojem bodova, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani sastav u borbu za brončane medalje.

U današnjim susretima za VK Jug CO su nastupili:
Ivan Jurišić, Dorian Raguž, Boris Ivaniš, Leo Cukrov, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Marin Tomasović, Roberto Radić, Ivan Špetić, Đivo Bobić, Nikola Ljepava, Lukša Gavranić, Maroje Ursić, Luka Stahor te Đino Franić.
Jugaši u glavnom gradu Mađarske nastupaju pod trenerskom palicom Veselina Đuha, dok je za red na klupi zadužen Maro Balić.