Mlađi kadeti Jug Croatia osiguranja pobjedom su započeli treće izdanje međunarodnog turnira Cedevita Mini kup, koji se od danas do nedjelje održava na Korčuli. Osam momčadi uzrasta 2006. g i mlađi, na bazenu ‘Gojko Arneri’ bori se za naslov pobjednika natjecanja, koje se održava u spomen na Juga Kalogjeru, rano preminulog nekadašnjeg vaterpolistu Korčulanskog plivačkog kluba.

Izabranici Željka Vukčevića smješteni su u skupinu ‘A’, zajedno s Mornarom BS te dva kluba iz Kotora, Primorcem i Cattarom. Prva dva dana turnira, momčadi igraju međusobno u svojim skupinama, dok nam nedjelja donosi finalni dan. Tada će se pobjednici dviju skupina boriti za naslov pobjednika, dok će drugoplasirane momčadi u borbu za brončane medalje. Ostale ekipe će razigravati za plasman od petog do osmog mjesta.

Prvo kolo, malim je Jugašima donijelo dvoboj protiv Cattara. Utakmicu je obilježio mali broj pogodaka te je konačan rezultat iznosio 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 1:0).

Između vratnica Jugova gola prvih je osam minuta bio Niko Balić. Svojim je sigurnim reakcijama nosio svoju momčad u prvoj četvrtini. Jedini pogodak u tom djelu utakmice djelo je Nikole Krika. Drugu četvrtinu Balića je na golu zamijenio Luka Ljepava, koji je nastavio gdje je njegov prethodnik stao i zadržao je svoju mrežu čistom.

Početkom treće četvrtine, Bruno Đuho povećao je vodstvo Juga na dva pogotka razlike. Jugaši su prvi pogodak primili tek nakon nakon dvadeset minuta igre. Tada mladići iz Kotora postižu dva pogotka u nizu i vraćaju neizvjesnost u utakmicu. Pobjedu je svojoj momčadi donio kapetan Stjepan Brajović, pet minuta prije kraja.

VK Jug CO: Luka Ljepava, Ante Jerković, Luka Čurlin, Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Pero Perak, Ivor Miljan Popović, Nikola Krik 1, Marko Glavinić, Stjepan Brajović 1, Bruno Đuho 1, Petar Kulaš, Niko Balić, Niko Đerek
trener: Željko Vukčević, pomoćni trener: Vido Bogdan

Rezultati prvog kola:
Skupina ‘A’
Jug CO-Cattaro 3:2
Primorac-Mornar BS 14:3

Skupina ‘B’
Jadran Split-KPK 9:5
Jadran Carine-Galeb MR 16:1

Jugaši natjecanje nastavljaju sutra ujutro u 10.30, utakmicom drugog kola protiv Primorca.