Mlađi juniori Jug Croatia osiguranja osvajanjem prvenstva Hrvatske prošlog vikenda u Gružu napravili su nemalo iznenađenje. Naime, generacija mladića rođenih 2002. godine do ove nedjelje uvijek je gledala Mornaru, Mladosti i Primorju u leđa, u mlađim kadetima poslije i kadetima, treća i četvrta mjesta bila su realnost. Sve do ove nedjelje.

‘Istina je,ovo je veliki uspjeh ovih mladića. Prije samog natjecanja nije im se davalo puno šansi, rekao bi čak da se i sumnjalo u njih. Međutim, oni su sve to demantirali svojom igrom i moram to naglasiti, ponašanjem. Rekao sam i prije početka turnira kako među njima ima puno potencijala i danas – sutra igrača za prvu momčad’, kaže Miho Bobić, trener mlađih juniora Jug Croatia osiguranja, čije su ime njegovi igrači uzvikivali u trenucima slavlja.
‘Imali smo uspona i padova na ovom turniru, ali kad je bilo najpotrebnije momčad je bila prava. Iako uvijek ističem kako je momčad ta koja iznosi utakmicu, a ne pojedinac, ne mogu ne istaknuti našeg vratara Ivana Jurišića koji je branio sjajno i koji je svojim obranama podizao momčad u trenucima kada nije išlo. Isto tako, Leo Cukrov, odigrao je kao pravi kapetan i vodio momčad prema naslovu. Svaki igrač koji je igrao makar malo dao je svoj doprinos ovom velikom rezultatu. Jednostavno, prava su klapa’, kaže Bobić i nastavlja:

‘Način na koji smo odigrali ovaj turnir, podsjetilo me na reprezentaciju Italije koja u skupinama igra slabo, nekako se provuče u drugi krug i onda postane prvak. Loš start protiv Zadra, odlična utakmica protiv Primorja, KPK tako – tako pa pobjeda protiv POŠK-a na krilima Jurišića uz ne baš sjajnu igru. Onda, kad je najviše trebalo odigrali smo najbolje. Polufinale protiv Mornara i finale protiv Mladosti bile su najbolje odigrane utakmice na turniru i zato sam sretan da smo baš pobjedama protiv najvećih favorita osvojili naslov prvaka.’

‘Ovi su momci veliki radnici i krasna djeca i uvjeren sam kako im ovo neće biti posljednji trofej. I na kraju, čestitao bi i zahvalio Maru Baliću koji ima velike zasluge u ovom trijumfu’, završio je Bobić.