Četvrtoplasirana momčad lige, splitski Jadran, u petak će navečer u sklopu 11. kola ugostiti momčad Juga, lidera i jedinu neporaženu momčad Lige. Jug i Jadran ove su sezone susretali već tri puta i sva tri puta je Jug izašao kao pobjednik. Najprije je u drugom kolu Regionalne lige u Gružu bilo 13:5, potom na istom mjestu na kvalifikacijskom turniru Kupa Hrvatske 9:5, a posljednja pobjeda bila je u prosincu u finalu Final foura Kupa Hrvatske kada je Jug slavio s 11:4.

Splićani su u dosadašnjem dijelu Regionalne lige upisali četiri pobjede, dva remija i četiri poraza, a u posljednjem kolu prošlog su vikenda u Poljudu u gradskom derbiju remizirali proriv Mornara s kojim dijele četvrtu poziciju s istim brojem bodova.

Jadran je dobio na kvaliteti povratkom u momčad Anđela Šetke koji je na samom početku sezone ozljedio prst pa je bio van stroja sve do već spomenute utakmice s Mornarom.

‘Bez obzira na razliku u bodovima i poziciju na tablici moramo biti oprezni. Splićani su dodatno ojačani povratkom Šetke, a siguran sam da im motiva neće nedostajati’, rekao je Đani Pecotić pomoćni trener Juga, koji je jutros na treningu mijenjao Vjekoslava Kobešćaka koji je ostao doma radi povišene temperature.

Jadran i Jug CO utakmicu 11. kola Regionalne lige igraju sutra uvečer s početkom u 20,45 sati.