Olympiakos je utemeljen 1925. godine kao član velikog sportskog kolektiva Olympiakos CFP koji broji više od 10 različitih sportova pod svojim imenom. Klupski logo krase službene boje kluba, crvena i bijela.

Od svog osnutka Olympiakos je 31 put podigao trofej namijenjen prvaku Grčke, 18 puta Kup, te dva puta grčki Super Kup. Od europskih naslova 2002. godine osvojio je LEN Ligu prvaka, te u 2 navrata bio nadomak osvajanju naslova; 2001. u Gružu te 2016. u Budimpešti, oba puta od Juga CO.

Trener Thodoris Vlachos naslov prvaka Europe napada sa sljedećim sastavom:
na vratima je bivši hrvatski reprezentativac Josip Pavić, dok u rezervi ima 24-godišnjeg Stefanos Galanopoulosa. Na bekovskoj liniji u klub je došao Andro Bušlje, umjesto Amerikanca Smitha. Na desnoj su strani Grci ostali bez ljevorukog Mallaracha, a zamjenu bi trebali dobiti u Mlađanu Janoviću i Albertu Espanolu. Ioannis Fountoulis apsolutno je najveća opasnost za Jugaše.

Sraz Juga Croatia osiguranje i Olympiakosa, u četvrtfinalu LEN Lige prvaka na rasporedu je u četvrtak, 25. svibnja s početkom u 19,00 sati uz izravan prijenos na HTV 2.