Hrvatska je nakon slabo odigrane utakmice drugog kola turnira ‘Dubrovnik 2016’, više nego zasluženo poražena od Njemačke rezultatom 9:10. Osim početnog vodstva 1:0, sve drugo bilo je u znaku borbenih Nijemaca koji su u pojedinim dijelovima utakmice imali vodstvo od tri gola razlike.

Naši su se malo trgli i u trećoj četvrtini u dva navrata vraćali rezultat u egal i imali šansu preći u vodstvo, ali su se Nijemci uspjeli obraniti i posljednji dio ući s golom prednosti.

S dva brza gola u posljednjem dijelu utakmice, Nijemci su pobjegli na 7:10 i bilo je jasno da će Hrvatska teško do bodova. Golovima Lončara i Vukičevića uspjeli smo smanjiti na gol zaostatka, ali za nešto više nije bilo vremena.
‘Još smo u fazi priprema. Ovo nam je dobra opomena pred Beograd u smislu da nema lakih protivnika. Nadam se da ćemo nešto naučit iz ovog poraza’, rekao je Maro Joković.

U posljednjem kolu turnira, Hrvatska će igrati protiv Crne Gore koja je u prvoj utakmici drugog kola pobijedila Brazil rezultatom 10:5.

Hrvatska – Njemačka 9:10 (1:2, 3:4, 3:2, 2:2)

DUBROVNIK Bazen u Gružu
Gledatelja 150.
Suci: Mladen Rak (Hrvatska), Dejan Adžić (Crna Gora)
Delegat: Božo Vuletić (Hrvatska)

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković 1, Lončar 1, Joković 2, Bukić, Vukičević 2, Čagalj, Sukno 2, Pavlović, Šetka, Macan, Bijač. Izbornik: Ivica Tucak.

NJEMAČKA: Schmenkel, Bukovski 1, Bosch 1, Real 1, Preuss 1, Jungling, Nossek, Schuler 2, Stamm 2, Ćuk 1, Restović 1, Eider, Hohne, Schlansteft. Izbornik: Patrik Weissinger.

Igrač više: Hrvatska 5/13, Njemačka 3/6