Posljednju utakmicu u Regionalnoj ligi jugaši su odigrali 20. studenoga prošle godine kada je u Gružu poražen hercegnovski Jadran u sklopu devetog kola.
Nakon točno sedamdeset dana, ovosezonska avantura se nastavlja gostovanjem kod Mornara u Splitu. Samo po sebi, trebala je to biti još jedna od utakmica za odrađivanje, ali planove i želje Jugovog stručnog stožera poremetili su izostanci trojice ključnih igrača tako da će se ova utakmica morati i te kako ozbiljno shvatiti.

Naime, Maro Joković se s Europskog prvenstva vratio s ozljedom lakta lijeve ruke, Paulo Obradović morat će preskočiti utakmicu zbog kazne od jedne utakmice zabrane igranja radi crvenog kartona dobivenog na finalu Kupa u Zadru dok se Felipe Perrone radi obiteljskih razloga još uvijek nalazi u Brazilu i njegov se dolazak u Dubrovnik očekuje sutra.

Umjesto ovog trojca u momčadi će biti dva juniora Nikola Pavličević i Jacob Merčep,a po prvi put će u Jugovoj kapici na službenoj utakmici zaigrati i petnaestogodišnji Kristijan Čulina.

‘U srijedu smo se okupili nakon dugo vremena u kojem nismo puno ni trenirali, a kamoli igrali i moramo bit na oprezu, ali ne treba od toga raditi veliku famu.’ rekao je pomoćni trener Jug CO Mile Smodlaka.
‘Mornar je dobra ekipa koja može iznenadit, pogotovo kad ti fali par ključnih igrača, međutim, mišljenja sam da mi imamo kvalitetne zamjene i da će ostatak momčadi malo više ‘potegnut’ kako bi nadoknadili izostanke.’ zaključio je Smodlaka.

Utakmica Mornar BS – Jug CO igra se u petak u Poljudu s početkom u 19,00 sati, a sudit će zagrebački dvojac Zoran Tomić i Goran Gavrilović.