Prije krune prvog dijela sezone, završnice Kupa Hrvatske koji se ovog vikenda igra u Dubrovniku, pred Jugašima je i važna utakmica u sklopu petog kola LEN Lige prvaka. U srijedu, 19. prosinca s početkom u 19,00 sati gostovat će u Hannoveru kod njemačkog doprvaka Waspa.

Nijemci su vrlo dobro otvorili svoj nastup u Ligi prvaka. U prva dva kola uzeli su po bod i to s gostovanja kod Mladosti te domaćim remijem protiv europskog prvaka Olympiacosa. U trećem su kolu tijesno poraženi kod kuće od BPM Sport managementa dok su u posljednjoj utakmici na gostovanju kod splitskog Jadrana poraženi ponajprije zahvaljujući činjenici da su četiri minute igrali s igračem manje radi isključenja zbog brutalnosti.

Kao jedina momčad u skupini s punim bodovnim učinkom u ovu utakmicu ulazimo kao favoriti, ali obzirom da su oni domaćinska momčad sigurno je da nas čeka teška utakmica. Ne smijemo zaboravit da je Olympiacos iz Hannovera izvukao samo bod dok je Sport management tijesno pobijedio. Mislim da njihova tek dva osvojena boda nisu prava slika stanja i igara koje pružaju’, kaže Maro Joković uoči polaska prema Hannoveru i dodaje:
‘Olakotna nam je okolnost što im ne igra centar Winkelhorst, koji je dobio crveni karton na utakmici protiv Jadrana, ali to čak može stvoriti dodatnu konfuziju jer će sigurno mijenjati sustav pa će biti puno više uplivavanja na poziciju dva metra i bit će nepredvidljivi. Ali, obzirom na igre koje pružamo u posljednje vrijeme, možemo se nadati pozitivnom rezultatu i jednoj dobroj izvedbi koja bi nam bila super uvod u završnicu Kupa Hrvatske.’