Završnim turnirom Regionalne lige proteklog vikenda završen je ujedno i prvi dio natjecanja u Prvenstvu Hrvatske, a već ovog vikenda kreće doigravanje za prvaka.

Kavlifikacijski dio počeo je već početkom travnja kada je u borbi za osmu poziciju šibenski Solaris u dvije utakmice bio bolji od Zadra i tako osigurao dvije četvrtfinalne utakmice protiv Jug CO. Dogovorom dvaju klubove, ove će se dvije utakmice igrati u Šibeniku, prva u subotu u 18,00 sati dok će se uzvrat u kojem će Jug biti formalni domaćin, igrati u nedjelju umjesto u srijedu kako je kalendarom bilo predviđeno. Nedjeljna utakmica počinje u 13,00 sati.

I u ostalim susretima četvrtfinala ne bi trebalo bit velike neizvjesnosti osim u okršaju splitskih klubova Mornara – POŠK-a gdje bi moglo biti zanimljivo i napeto. Pobjednik iz ovog četvrtfinala u polufinalu će igrati s boljim iz para Jug CO – Solaris.

Drugi gradski derbi igra se u Zagrebu između HAVK Mladosti i Medveščaka i sve osim uvjerljive pobjede momčadi sa Save bila bi prava senzacija iako su ‘Medvjedi’ u ovogodišnjim nastupima u A2 ligi pokazali veliki pomak u odnosu na prethodne sezone.

Posljednji četvrtfinalni dvoboj igra se u Rijeci gdje će novopečeni A2 ligaš Primorje EB ugostiti splitski Jadran. Splićani, koji imaju velike ambicije u budućnosti, ne bi trebali imati većih problema za plasirati se u polufinale gdje ih čeka pobjednik dvoboja HAVK Mladost – Medveščak.

Raspored četvrtfinala

Prve utakmice, 21. travnja

Šibenik, 18,00 sati, Solaris – Jug CO

Zagreb, 19,45 sati, Medveščak – HAVK Mladost

Rijeka, 19,30 sati, Primorje EB – Jadran Split

Split, 19,00 sati, OVK POŠK – Mornar BS