Jutros je u Gružu održana konferencija za novinare na kojoj su se predstavili novi članovi ekipe Jug Adriatic osiguranja: Španjolac Sergi Cabanas, Amerikanac Hannes Daube, hrvatski reprezentativac Rino Burić i Kanađanin Bogdan Đerković, uz novog kapetana Tonija Popadića i trenera Vjeka Kobešćaka.

O izazovima u nadolazećoj sezoni, trener Kobešćak je istaknuo: “Nadomjestiti igrače poput Kakarisa ili Fatovića je teško, ali imamo nove polivalentne igrače koji mogu odigrati više uloga u bazenu. Vaterpolo svakako ide u tom smjeru.”

Kapetan Toni Popadić podijelio je svoje dojmove o kvalifikacijskom turniru Lige prvaka: “Očekuje nas zanimljiv turnir u kojem svatko svakoga može pobijediti, ali spremni smo se boriti za svoje mjesto u Ligi prvaka.”

Popadić je također naglasio značajno natjecateljsko razdoblje koje ih očekuje: “Pred nama je jako zanimljiva sezona. Čeka nas veliki broj utakmica, pogotovo s obzirom na prekide zbog Europskog i Svjetskog prvenstva. No, spremamo se za stvaranje novog Jug u ovoj sezoni, s još više strasti i želje za uspjehom.”

Španjolac Sergi Cabanas, Amerikanac Hannes Daube, hrvatski reprezentativac Rino Burić i Kanađanin Bogdan Đerković stigli su u klub s velikim ambicijama. Na konferenciji su zajedno istaknuli svoje zadovoljstvo dolaskom u Jug Adriatic osiguranje i izrazili odlučnost da se dokažu u ovom uglednom klubu.

Rino Burić, hrvatski reprezentativac, podijelio je posebnu priču iz svog djetinjstva: “Za mene je oduvijek bila velika želja zaigrati za Jug Adriatic osiguranje jer mi je otac nekada igrao u ovom klubu. Ovo je ostvarenje mog sna i prilika da nastavim obiteljsku vaterpolsku tradiciju. Dat ću sve od sebe da opravdam svoj dolazak i doprinesem uspjehu ekipe.”