Juniori VK Jug Croatia osiguranja, već standardno, prvi započinju ciklus završnih turnira Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije. Za razliku od prošle, ove godine sustav je promijenjen na način da su momčadi podijeljene u dvije polufinalne skupine po 4 momčadi iz kojih dvije prvoplasirane stječu pravo igranja na finalnom turniru.

Jugaši su smješteni u skupinu koja će se odigravati u Šibeniku gdje će im društvo praviti HAVK Mladost, Solaris i Jadran ST. Drugu skupinu, koja će se igrati na Poljudu tvore Mornar BS, Primorje EB, Zadar 1952 i Medveščak.

Juniori na put kreću sutra, a trener Veselin Đuho računa na sljedećih 14 igrača: Antonio Vukojević, Leo Cukrov, Boris Ivaniš, Mavro Farčić, Filip Kržić, Nikola Šimunović, Antonio Gavranić, Ivan Vukojević, Ivan Špetić, Đivo Bobić, Marko Žuvela, Luka Kirigin, Maroje Ursić, Nikola Ljepava.

Novost kod ovog juniorskog polufinalnog turnira je ta da ćemo po prvi put uz bazen neke juniorske utakmice imati kamere Planet Sport televizije koje će prijenosom uživo popratiti svih 6 utakmica turnira.

Jugaši svoj nastup započinju utakmicom prvog kola s Mladosti u utorak, 15. siječnja, s početkom u 21,30 sati. Natjecanje nastavljaju 2. kolom u srijedu ujutro. Od 10,45 sati sastaju se s Jadranom ST, dok će turnir zatvoriti utakmicom protiv Solarisa koja počinje u 20,15 sati.

Predodređeno je da se završni turnir, ukoliko igrači trenera Veselina Đuha budu među 2 prvoplasirane momčadi na šibenskom turniru, odigrava u Dubrovniku 12. i 13. veljače.