Jugaši su se jučer, preko Istanbula, vratili s teškog gostovanja u Grčkoj. Vjekoslav Kobešćak neće imati puno vremena za odmor i pripremu svoje momčadi jer već sutra putuju u Split. Tamo ih čeka nova neugodna utakmica u gostujućem bazenu. U sklopu trineastog kola Regionalne vaterpolo lige vaterpolisti VK Jug Croatia osiguranja će snage odmjeriti s Jadranom.

Ovo je dvoboj druge i četvrte momčadi s ljestvice, no razlika između njih je samo dva boda. Zbog toga ovaj susret nosi veliku težinu. U prilog tome ide i činjenica da trećeplasirani Jadran Carine večeras u svom bazenu dočekuje vodeću Mladost.

Kao i Jugaši, Splićani su prije dva dana odigrali tešku utakmicu u LEN Ligi prvaka. Na Poljudu su ugostili talijanski BPM Sport management te su uzeli sva tri boda. To im je siguno podiglo samopouzdanje prije sutrašnjeg susreta.

Jugov trener najavio je subotnji dvoboj: ‘Nakon teške utakmice u Ateni prije tri dana, sutra nas čeka novi teški ispit. Jadran se ove sezone pokazao kao odlična momčad, osobito u svom bazenu. Nakon dugog niza godina vratili su se u Ligu prvaka i pružili su odličan otpor najboljim momčadima. U srijedu su odigrali odličnu utakmicu protiv Talijana, što ih je sigurno diglo prije dvoboja s nama. U prvoj utakmici u Gružu smo odigrali neriješeno i sigurno nam sutra neće biti ništa lakše.

Utakmica trinaestog kola između Juga i splitskog Jadrana na rasporedu je sutra u 19.00, uz izravan prijenos na Arena sport 2.