Hrvatska vaterpolska reprezentacija svoj je nastup na FINA kupu, koji se održava svake četiri godine, završila na petom mjestu. U ovogodišnjem berlinskom izdanju Hrvatska je u utakmici za 5. mjesto pobijedila momčad Sjedinjenih Američkih Država s 10:7 (1:0, 4:1, 3:2, 2:4).

U utakmici koja rezultatski nije donosila ništa, izabranici Ivice Tucka od početka do kraja vodili su glavnu riječ u bazenu te ni u jednom trenutku nisu dopustili Amerikancima da se približe i ugroze vodstvo i pobjedu.

Izbornik je za današnju utakmicu odlučio ostaviti Bijača i Benića na tribinama. Tu je priliku iskoristio Marcelić koji se skupio 10 obrana. Loren Fatović s 3 pogotka najefikasniji je igrač utakmice. Jedan manje postigli su Andrija Bašić i Andro Bušlje, dok su jednom precizni bili Marko Macan, Lovre Miloš i Xavi Garcia.

Prvo mjesto na FINA kupu pripalo je Mađarskoj koja je u finalu pobijedila Australiju 10:4, treća je Srbija koja je bila bolja od Njemačke 15:9, dok je sedmo mjesto pripalo Japanu koji je svladao Južnoafričku Republiku s 21:9.