Izabranici Ivice Tucka ponovo su bili bolji od reprezentacije Južnoafričke Republike. Nakon pobjede u grupnom djelu natjecanja, Hrvatska je u utakmici razigravanja od petog do osmog mjesta nadigrala Južnoafrikance rezultatom 16:3 (5:2, 4:0, 2:1, 5:0).

Danas je najraspoloženiji za postizanje pogodaka među ‘Barakudama’ bio Andrija Bašić s četiri postignuta pogotka. Po tri pogotka dodali su Luka Lončar i Lovre Miloš. Anđelo Šetka je dva puta poslao loptu iza protivničkog vratara, dok su Marko Macan, Hrvoje Benić, Loren Fatović i Ante Vukičević po jednom bili precizni.

Naši reprezentativci će sutra u 11.30 u borbu za peto mjesto protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, koja je nakon velike borbe porazila Japan rezultatom 11:10. Ovo je utakmica koja nije od velike važnosti za ove dvije reprezentacije, no izgubi li Hrvatska sutra, reprezentacija Grčke neće na put u Koreju na svjetsko prvenstvo sljedeće godine. ‘Barakude’ su svoje mjesto na svjetskoj smotri osigurale europskom broncom iz Barcelone ovog ljeta.

Reprezentacija Srbije neće po drugi put obraniti naslov pobjednika FINA kupa. U prvom polufinalu, od njih je bila bolja izabrana vrsta Mađarske rezultatom 12:11. U drugom su polufinalu snage odmjerile Njemačka i Australija. Australci su porazili domaćine turnira rezultatom 11:10.

Raspored finalnog dana:
10.00 Japan-JAR
11.30 SAD-Hrvatska
13.00 Srbija-Njemačka
14.30 Mađarska-Australija