Stup vratar-bek-centar glavno je oličenje kvalitete momčadi, ali ono što, uz naš vrhunski stup, krasi našu momčad ove sezone vrhunska je pokretljivost i brzina cijele momčadi. Za to su zadužena naša lijeva i desna strana. U ovom tekstu posvećujemo se desnoj.

Našu desnu stranu predvode dva izvrsna ljevaka, Xavi Garcia i Maro Joković. Kada trener Kobešćak pogleda na klupu tražeći zamjenu za naš udarni desni dvojac, tamo se, spremni zamijeniti ih, nalazi budućnost Juga – Filip Kržić i Kristijan Čulina.

Tridesetpetogodišnji Katalonac Xavi Garcia, četvrtu je sezonu član najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Hrvatskoj. Od ove sezone ponosno nosi titulu kapetana Juga. Uz izvrsne igre kako u napadu, tako i u obrani prava je potpora mladim igračima koji tek dolaze na veliku scenu.

Uz bok kapetanu nalazi se olimpijski, svjetski i europski pobjednik Maro Joković. Tridesetjednogodišnji Župljanin neizostavan je kotačić u Jugovom stroju nakon povratka iz redova Pro Recca gdje je boravio u sezonama 13/14 i 14/15. Brzina, eksplozija i preciznost odlike su koje krase našu župsku ljevicu.

Razlog zbog kojeg u Jugovom taboru ne strepe kada razmišljaju o budućnosti desne strane su dva osamnaestogodišnja mladića – Filip Kržić i Kristijan Čulina. Jugova djeca koja već sada, zahvaljujući viziji trenera Kobešćaka, imaju veliku minutažu kako u važnim europskim, tako i u domaćim utakmicama. Čulina je u 54 utakmice postigao 29, dok je Kržić u 44 postigao 10 pogodaka. Kontinuiranim radom i zalaganjem sigurno će jednog dana konkurirati za mjesta svojih starijih kolega.