Drugu utakmicu prvog dana Final 8, završnog turnira LEN Lige prvaka, nakon što turnir otvore Jug CO i FTC, odigrat će Barceloneta i BPM Sport Management. Prvak Španjolske i treća momčad Italije – drugo i treće plasirani sastavi skupnog dijela natjecanja borit će se za mjesto u polufinalu u kojem će ih čekati bolji iz već gore spomenutog dvoboja.

Barceloneta na završni turnir dolazi s druge pozicije koja joj je ujedno i najbolji plasman u skupnoj fazi natjecanja ikad. Prošle godine, kada su na završni turnir otišli s trećeg mjesta, osvojili su 3. mjesto nakon pobjede nad Egerom u četvrtfinalu, poraza u polufinalu od prvaka te godine Olympiacosa i pobjede nad Jugom u utakmici za 3. mjesto.

U konzistentnosti momčadi leži ključ dobrih igara Barcelonete ove godine. Ekipa je identična onoj od prošle godine. Ono što neke druge momčadi zna poremetiti su reprezentativna okupljanja, no i tu je Barceloneta „u plusu“ jer u španjolskoj reprezentaciji igra 9 igrača Barcelonete. Ove je godine momčad podigla trofej namjenjen prvaku države četrnaesti puta zaredom.

BPM Sport Management klub je koji je osnovan 1987. godine. U najviši rang Italije ulaze 2014. godine da bi od sljedeće sezone pa sve do danas, izuzev 2017. godine, u talijanskom prvenstvu završavali na 3. mjestu. O namjerama u ovosezonskom pojavljivanju u LEN Ligi prvaka i svom plasmanu na završni turnir govori pobjeda nad trenutnim prvakom Olympiacosom i prvakom iz 2017. godine Szolnokijem. Prošle sezone igrali su Euro kup gdje su dogurali do samog finala u kojem su poraženi od Ferencvaroša.