Pobjedom nad slabašnom Maltom, Hrvatska je vaterpolska reprezentacija zaključila turnir Europa kupa koji se igra u Splitu. Krajnji rezultat glasio je 16:5 (5:0, 4:1, 4:2, 3:2).

Prvo ime naše reprezentacije bio je Josip Vrlić s četiri postignuta gola, Luka Lončar dao je tri, Loren Fatović, Maro Joković, Ivan Zović po dva, a Hrvoje Benić, Andro Bušlje i Anđelo Šetka po jedan.

Junak jučerašnje pobjede Marko Bijač današnju je utakmicu odgledao s klupe pa je priliku od prve minute dobio Ivan Marcelić.

Hrvatska je turnir zaključila s devet osvojenih bodova isto kao i Srbija i Grčka. Ove su tri reprezentacije ostvarile plasman na Final 8 koji se igra početkom travnja.
Iz skupine igrane u mađarskom Kecskemetu na finalni turnir plasirale su se Mađarska, Francuska i Španjolske, a s turnira u Palermu prolaz je ostvarile Italija, a drugi finalist znat će se večeras.

HRVATSKA – MALTA 16:5 (5:0, 4:1, 4:2, 3:2)

Split, bazen u Poljudu

Utakmica 5. kola Europa kupa

Suci: Teixido (Španjolska), Sanadze (Gruzija)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar 3, Joković 2, Buljubašić, Vukičević, Bušlje 1, Zović 2 Vrlić 4, Šetka 1, Benić 1, Marcelić.

MALTA: Grixti, Bugelli 1, Galea, D. Zammit, Abela, M. Zammit 1, S. Camilleri 3, J. Camilleri, Plumpton, Cousin, Mizzi, D. Zammit, Tanti.