Željan Konsuo i Paulo Obradović su među ovogodišnjim dobitnicima godišnje državne nagrade za sport Franjo Bučar.

Sa Željanom Konsuom kao čelnim čovjekom, Jug je započeo žetvu koja ga je dovela do mjesta trofejima najbogatijeg kluba u državi. Željan je i najužem vodstvu Hrvatskog vaterpolskog saveza i član je Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

‘Zadovoljstvo je biti u odabranom društvu, ne samo ovogodišnjih dobitnika, već svih koji su do danas dobili najveće državno priznanje. Počašćen sam što sam nakon godišnje Nagrade grada Dubrovnika, dobio i ovo veliko priznanje. Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada u sportu. Meni poticaj za nastaviti dalje’ istaknuo je Konsuo.

Obradović je s vaterpolskom reprezentacijom Hrvatske bio olimpijski pobjednik u Londonu 2012. godine i europski je prvak iz Zagreba 2010. godine. Jedan je od najtrofejnijih Jugaša, koji je ne samo s dubrovačkim klubom, već i s Olympiacosom bio prvak Europe. Trofeje je osvajao i s riječkim Primorjem.
‘Prije svega bi čestitao svim ostalim laureatima. Zahvalan sam ljudima, koji su me odabrali. Ovo je veliko priznanje’ – prva je reakcija Obradovića.

Uz Konsua i Obradovića godišnje nagrade dobili su i Pero Kuterovac, Bruno Bošnjak, Mimi Vurdelja, Slaven Zambata, Stojko Vranković, Slavko Cvitković, Neven Šavora, Rea Hraski, Matija Gubica i Boris Milošević.

Nagrade za životno djelo u 2020. dobili su Ante Kostelić, trenerski velikan s deset olimpijskih medalja, Petar Skansi, vrhunski igrač i trener te osvajač dva olimpijska odličja i Ivo Trumbić, vaterpolska legenda i vlasnik tri olimpijske kolajne, koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i vaterpoliste Juga.

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000,00 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000,00 kuna.