Dan nakon što je Jug Adriatic osiguranje dobio i drugu utakmicu polufinala protiv Solarisa te izborio finale 29. prvenstva Hrvatske, isto je uspjela i zagrebačka Mladost, koja je također dvokorakom stigla do finala. Istina, daleko teže nego Jugaši, ali to je bilo i za očekivati jer je za suparnika imala splitski Jadran, sastav koji je zadnje dvije sezone također sudionik najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, a koji se može pohvaliti kako je ove sezone dva puta dobio u Splitu aktualnog hrvatskog prvaka, Jug Adriatic osiguranje.

Finalna serija domaćeg prvenstva, koja se igra na tri pobjede, počinje u Gružu, 18. srpnja. Četvrti put uzastopno, a šesnaesti put ukupno suparnici u finalu hrvatskog prvenstva su Jug Adriatic osiguranje i Mladost. U petnaest dosadašnjih finala dva naša najtrofejnija kluba uspješniji je bio dubrovački, koji je slavio devet puta protiv zagrebačkog, koji je zadnji naslov osvojio 2008. godine. Nakon toga pet naslova u nizu Jugaša, pa dva trijumfa riječkog Primorja EB nakon čega je opet primat preuzeo Jug, koji je najbolji 2016., 2017., 2018. i 2019. godine.

Jug Adriatic osiguranje je po 23. put u finalu prvenstva Hrvatske, dok je Mladost 22. put izborila finale. Jugaši su najuspješniji klub prvenstva Hrvatske s 15 naslova, dok je Mladost druga po uspješnosti s deset ‘zvjezdica’.

Foto: Dubrovački vjesnik