U srijedu nas čeka četvrta utakmica finalne serije doigravanja Prvenstva Hrvatske. Jugaši vode u seriji na tri dobivene utakmice 2:1 i imaju priliku završiti posao u Zagrebu. Na bazenu uz Savu Jug CO i HAVK Mladost će odmjeriti snage i po sedmi put ove sezone. Jedini poraz od Mladosti, Jugaši su doživili upravo u Zagrebu prije devet dana. Tada zu Mladostaši bili bolji rezultatom 6:5.

Mladost je svoj posljednji naslov osvojila davne 2008. godine, kada je u polufinalu bila bolja upravo od Juga. Za razliku od njih Jug CO brani naslov prvaka i lovi još jednu duplu krunu i 36. naslov prvaka Hrvatske.

Jugov forte u dosadašnjim utakmicama doigravanja je bila desna strana. Xavi Garcia i Maro Joković postigli su 13 golova u tri odigrane utakmice. Maro Joković najavio nam je utakmicu u Zagrebu:

Negativno iskustvo iz druge finalne utakmice poziva na oprez. Mladost se pokazala kao vrlo neugodan protivnik. Fizički su izvrsno spremni i bilo kakvo opuštanje može nam stvoriti probleme, pogotovo njihov kontranapad. Ponovimo li dobru realizaciju igrača više i čvrstu obranu iz prošle utakmice vjerujem da možemo doći do pobjede.

Četvrta utakmica finalne serije igra se u srijedu s početkom u 18,00 sati, uz izravan prijenos na HRT 2.